2011 m. kovo 9 d., trečiadienis

Ir toliau gyvenk kaip arčiau

Žymės:

Dar viena nuostabi gyvenimo diena. Tik gyvenimas mums duotas džiaugtis ir vartoti. Ir toliau gyvenkim kaip arčiau. Arčiau gamtos, arčiau artimųjų, arčiau tų, kuriuos mylim, arčiau pačio savęs.

Pirmas dalykas apie kurį dauguma žmonių pagalvoja išgirdę žodį „kanapė“ yra marihuana, kažkas draudžiamo ir kenksmingo. Tik nedaugelis žmonių susieja tai su medicininiu poveikiu. Vis dėlto medikai skiria didelį dėmesį kanapių panaudojimui kosmetikai, medicinai ir sveikai mitybai...
Ekologiškas kanapių sėklų aliejus
Puikaus riešutų skonio ir ypač maistingas aliejus, gerina protinę veiklą, odos ir sąnarių būklę. Pasižymi tobulu, mūsų kūno poreikius atitinkančiu svarbiausių riebiųjų rūgščių Omega 3, 6 ir 9 balansu. Jame yra 18 % Omega 3, 60 % Omega 6, 3 % GLA ir 11 % Omega 9 rūgščių. Toks jų santykis tiksliai atitinka kūno ir proto poreikius. šių medžiagų kiekis kanapių sėklų aliejuje yra didžiausias, lyginant su kitais natūraliais maistinių medžiagų šaltiniais.
Kanapių sėklose yra 28–38 proc. aliejaus, 17–25 proc. baltymų, 14–27 proc. beazotinių ekstraktinių medžiagų, 14–26 proc. ląstelienos ir 2–7 proc. pelenų. Dėl didelio nesočiųjų riebalinių rūgščių kiekio ir palankaus jų santykio kanapių aliejus yra labai vertingas maisto produktas. Vyrauja linolinė rūgštis (70 proc. visų esančių rūgščių), po 15 proc. sudaro linoleninė ir oleninė rūgštys. Iš kanapių aliejaus išgaunamas fitinas (organinis fosforinės rūgšties junginys), kuris yra vertingas vaistas gydant mažakraujystę, neurasteniją ir kitas ligas. Kanapių aliejus yra turtingas vitamino E, todėl jis tinka sergantiems ateroskleroze ir kitomis kraujo apytakos ligomis.
Ypatumai: gausu organizmui ir odai svarbių būtinųjų riebiųjų rūgščių: oleinės, ypač alfa ir gama linoleninės (Omega-3) ir linoleinės (Omega-6) ir jos yra būtent tokiu santykiu, kuris žmogui yra pats tinkamiausias (3:1). Taip pat turtingas amino rūgščių ir proteinu, kuris labai artimas žmogaus kraujo plazmoje randamam globulinui. Jame gausu chlorofilo, vitaminų A, B1, B2, B3, B6, C, D, ir E, kalcio, magnio, geležies, cinko ir kt. mikroelementų. Aliejus žalsvo atspalvio, švelnaus saldoko riešutų skonio ir kvapo, jis vėsinantis, minkštas, švelnus, lengvai įsigeria. Rekomenduojama laikyti šaldytuve, nes jautrus šviesai ir temperatūros pokyčiams
Tinka : inkštiruotai, sausai odai, esant egzemai, žvynelinei, odos infekcijoms ir pažeidimams.
Savybės : priešuždegiminis, antioksidancinis, stabdantis senėjimo procesus, drėkinantis, maitinantis ir saugantis.
Poveikis odai : Subalansuoja sausą odą, nuramina uždegiminius procesus, harmonizuoja drėgmės balansą, minkština, stiprina odą, gerina jos medžiagų apykaitą, puikiai tinka odos senėjimo profilaktikai.
Poveikis plaukams : maitina plaukų svogūnėlius, todėl plaukai tampa stipresni, puresni, švelnus ir minkšti. Taip pat padeda sutvarkyti nepaklusnius plaukus.
Bendras poveikis : stiprina imuninę sistemą, palengvina PMS, normalizuoja kraujo spaudimą, sumažina ateroskelrozės riziką ir „blogojo“ cholesterolio gamybą, palengvina reumatoidinio artrito skausmus, subalansuoja medžiagų apykaitą, pagerina kepenų veiklą.
Pagal Ajurvedą mažina Vatos ir Pitos savybes ir didina Kapos. Viekia virškinimo ir nervinius kanalus, reprodukcinę ir mentalinę cirkuliaciją.
Kanapių sėklose, palyginti su visais kitais augalais, yra daugiausia būtiniausių riebiųjų rūgščių.
Riebus, žalsvos spalvos kanapių aliejus, savo sudėtyje turintis daug linolo (55%) bei linoleno (25%) rūgščių, puikiai tinka, norintiems turėti sveiką odą bei žvilgančius plaukus.
Rekomenduojamas labai sausos, pažeistos, egzemos paveiktos odos priežiūrai. Tereikia aliejumi tepti drėgną odą, kad aliejus susigertų ir nepaliktų riebumo jausmo ar blizgesio. Naudojamas grynas arba sumaišytas su kitais aliejais.
Galima aliejaus įpilti į karštą vonią arba į vonelę, kurioje mirkote kojas prieš atlikdami pedikiūrą, tik nepamirškite, jog visus aliejus prieš įpilant juos į vandenį, reikia sumaišyti pvz. su trupučiu pieno tam, kad aliejus pasiskirtytų vandenyje.
Šis aliejus išsiskiria savo unikalia natūralia spalva (!), kvapu, konsistencija - tai yra tuo, kas tarsi geriausia vizitinė kortelė atskiria šį aliejų nuo iš pažiūros lyg ir analogiškų, tačiau vistik nekokybiškų, rafinuotų, savo vertingąsias savybes praradusių, bekvapių, bespalvių produktų.
Kanapių aliejus padeda sutvarkyti šiauštis linkusius plaukus. Tokie plaukai, o taip pat garbanoti ir banguoti, sugula tvarkingomis garbanomis. Tiesiog sutepkite lašeliu aliejaus šukas. Be to, kanapių aliejus maitina kapiliarų audinį, plaukai ima labiau blizgėti ir tampa puresni.
Kuo kanapių aliejus pranašesnis už kitus kosmetikoje naudojamus aliejus? Pirmiausia tuo, jog jis hipoalerginis (visiškai nealergizuoja). Jame gausu nesočiųjų riebiųjų rūgščių, kurios puikiai įsigeria į odą ir ne tik paviršinį sluoksnį, bet ir giluminius sluoksnius. Be to kanapių aliejus teigiamai veikia odos pH, subalansuoja lipidų kiekį ir drėkina. Jis apskritai pagerina odos kokybę ir stangrumą.
Tyras, nerafinuotas kanapių aliejus yra vienas vertingiausių augalinių aliejų. Jame yra svarbių medžiagų tokių kaip α-ir γ-linolio riebiųjų rūgščių, vitaminų, mineralų ir fitosterolių, kurių, dėl šiuolaikinio gyvenimo būdo, į mūsų organizmą natūraliai patenka nepakankamai.
Kanapių sėklose yra 28–38 proc. aliejaus, 17–25 proc. baltymų, 14–27 proc. beazotinių ekstraktinių medžiagų, 14–26 proc. ląstelienos ir 2–7 proc. pelenų. Dėl didelio nesočiųjų riebalinių rūgščių kiekio ir palankaus jų santykio kanapių aliejus yra labai vertingas maisto produktas. Vyrauja linolinė rūgštis (70 proc. visų esančių rūgščių), po 15 proc. sudaro linoleninė ir oleninė rūgštys.
Dėl malonaus ir švelnaus kanapių aliejaus kvapo jis plačiai naudojamas kosmetikoje, įvairiems kremams ir odos tepalams gaminti. Iš kanapių aliejaus išgaunamas fitinas (organinis fosforinės rūgšties junginys), kuris yra vertingas vaistas gydant mažakraujystę, neurasteniją ir kitas ligas. Kanapių aliejus yra turtingas vitamino E, todėl jis tinka sergantiems ateroskleroze ir kitomis kraujo apytakos ligomis
Puikaus riešutų skonio ir ypač maistingas aliejus, gerina protinę veiklą, odos ir sąnarių būklę. Pasižymi tobulu, mūsų kūno poreikius atitinkančiu svarbiausių riebiųjų rūgščių Omega 3, 6 ir 9 balansu. Jame yra 18 % Omega 3, 60 % Omega 6, 3 % GLA ir 11 % Omega 9 rūgščių. Toks jų santykis tiksliai atitinka kūno ir proto poreikius. šių medžiagų kiekis kanapių sėklų aliejuje yra didžiausias, lyginant su kitais natūraliais maistinių medžiagų šaltiniais.
Kanapių pelai taip pat turi daug gerų medicininių savybių. Juose esančios organinės rūgštys turi stiprių baktericidinių savybių ir veikia panašiai kaip antibiotikai.

Visiems geros nuotaikos ir būkit laimingi!



0 komentarai (-ų):

Rašyti komentarą